Van laag tot hoog, elke toon telt

Voor een echte audiofiel is geluid onmisbaar in het leven. Je wil op elk gebied de hoogste kwaliteit hebben. Als je eenmaal die hoge kwaliteit gewend bent, kun je erg storen aan lage kwaliteit speakers en andere geluidsapparatuur. Ik spreek nu misschien vanuit mijn eigen ervaring en mening, maar vrijwel iedereen die ik spreek deelt deze mening. Ook bij Sky Audio willen ze alleen hoge kwaliteit appratuur verkopen.

Het oor wil ook wat

Veel merken verkopen speakers en andere geluidsapparatuur in verschillende prijsklasses. Tegenwoordig wordt er groot ingezet op design en functies. Grote merken die innoveren met draadloze functies of koppelbare speakers. Maar hoe zit dat met het geluid? Je moet oppassen dat je geen dure speakers koopt die er schitterend uitzien maar vervolgens maar een matig geluid hebben. Er zijn nog maar weinig dure speakers met slecht geluid, maar er zit toch veel verschil in de kwaliteit in deze topklasse. Kijk dus verder dan het design en die speciale functies, en kijk bijvoorbeeld naar het bereik van de lage en hoge tonen. Als het kan kun je ook naar een winkel gaan om de speakers zelf te ervaren. Speel muziek af die je kent zodat je het goed kunt vergelijken met audio appratuur die je thuis hebt. Zo weet je direct van welke kwaliteit het is en of het wel een goede keus is voor jou.

Hoge en lage tonen

Zo zijn er natuurlijk verschillende toepassingen waar je jouw audio apparatuur voor kunt gebruiken. Elke toepassing, of het nou film of muziek is, kent weer hoge en lage tonen bij verschillende genres. Kijk dus voor welke toepassing jij je apparatuur het meeste gebruikt en kies daar de juiste speakers voor. Zo kan een bepaald product perfect zijn voor je buurman, maar als jij jouw muziek erop afspeelt klinkt het nergens naar.

Rowdy

rowdy

Bluray Planet deelt online op deze blog informatie over gadgets en techniek. We delen graag onze passie en kennis over deze onderwerpen met de rest. We horen graag van onze bezoekers wat ze ervan vinden, dus neem snel contact op via de contactpagina in het menu.